Assistent kneedmachine

P E R S B E R I C H T

Nieuw in het assortiment van O-K-Import

ZwartDe Assistent kneedmachine wordt geproduceerd sinds 1940, destijds door Electrolux. Het intelligente ontwerp zorgt dat deze keukenmachine maar liefst vijf kilogram deeg kan kneden. De krachtige elektromotoren worden vanaf het begin in Ankarsrum, Zweden, ontwikkeld en gebouwd. In 1969 wordt de gehele productie naar Ankarsrum verhuisd. De aluminium onderdelen worden gegoten in de fabriek zelf. Het ontwerp van de Assistent kneedmachine is in de loop der jaren steeds verder verbeterd en doorontwikkeld maar de karakteristieke werking is gelijk gebleven.

De Assistent Original kneedmachine is de bestverkochte keukenmachine in Scandinaviƫ. De machine heeft een krachtige 800 W elektromotor en is voorzien van een traploze snelheidsregelaar, een aanen uitschakelaar en een timer tot 12 minuten.

De machine wordt aangedreven vanuit de onderzijde van de machine, de kom maakt dus de draaiende beweging van 40 tot 190 toeren per minuut. Een sensor past automatisch het motorkoppel aan naar gelang de belasting. Bij overbelasting stopt de machine zelf met draaien. Dit voorkomt schade aan de motor.

Aan de bovenzijde van de machine zit een beweegbare stalen arm waaraan accessoires geplaatst kunnen worden voor het kneden.

De Assistent kneedmachine is uit te breiden met veel verschillende accessoires en maakt van de kneedmachine een veelzijdige keukenmachine. Bijgeleverde accessoires zijn: een deksel, deeghaak, deegroller, schraper, spatel, plastic kom van 3,5 liter, ballongarde en kloppers.

De Assistent kneedmachine is verkrijgbaar in 11 kleuren.