Over Ankarsrum

Ankarsrum-Assistent-Original-bread

De Ankarsrum Assistent kneedmachine kneedt tot maar liefst 5 kilogram deeg en is voorzien van een draaiende kom waardoor deze kneedmachine uniek is in zijn soort.

Sinds 1940 wordt de Ankarsrum Assistent kneedmachine geproduceerd, destijds door Electrolux. De krachtige elektromotoren worden vanaf het begin in Ankarsrum, Zweden, ontwikkeld en gebouwd. In 1969 verhuist de gehele productie naar Ankarsrum waar zelfs de aluminium onderdelen in de fabriek zelf worden gegoten. Het ontwerp van de Assistent kneedmachine is in de loop der jaren steeds verder verbeterd en doorontwikkeld maar de karakteristieke werking is gelijk gebleven.

oud

Krachtige kneedmachine

In Scandinavië is de Ankarsrum Assistent Original kneedmachine de bestverkochte keukenmachine. De machine heeft een krachtige 800 W elektromotor en is voorzien van een traploze snelheidsregelaar, een aan- en uitschakelaar en een timer tot 12 minuten. De Ankarsrum heeft een aandrijving aan de onderzijde van de machine, waardoor de kom de draaiende beweging van 40 tot 190 toeren per minuut maakt. Een sensor past automatisch het motorkoppel aan naar gelang de belasting. Bij overbelasting stopt de machine zelf met draaien, dit voorkomt schade aan de motor. Aan de bovenzijde van de machine zit een beweegbare stalen arm waaraan accessoires geplaatst kunnen worden voor het kneden. Het intelligente ontwerp zorgt dat deze keukenmachine 5 kilogram deeg kan kneden.

Van kneedmachine tot keukenmachine

De Ankarsrum Assistent kneedmachine is verkrijgbaar in 11 kleuren en uit te breiden met diverse accessoires. Onder andere een pastaroller, vleesmolen, raspmolen, blender of vlokkenmolen toveren de kneedmachine om tot een veelzijdige keukenmachine. Zo worden alle handelingen in de keuken – kloppen, mixen, kneden, pureren, roeren, malen, raspen, filteren en vullen – een stuk eenvoudiger.

Bijgeleverde accessoires zijn: een deksel, deeghaak, deegroller, schraper, spatel, plastic kom van 3,5 liter, ballongarde en kloppers.

Blogs:
http://www.kookwinkelblog.nl/to-the-test-ankarsrum-assistent-kneedmachine/

  • Ankarsrum-Assistent-Original-Ankarsrum-8-RT
  • Ankarsrum-Assistent-Original-Creme-with-food